Opleiding

leerweg

BBL

niveau

2

duur

2 jaar

Praktijkleren Verspaner
Play Video
Binnen stichting MVM bieden we twee opleidingen in de verspaning aan:

Een verspaner voert bewerkingen uit op verschillende materialen met nauwkeurige draai- en freesmachines. Daarnaast voer je ook andere handelingen uit zoals zagen, boren, tappen en monteren. Je maakt van ruw materiaal (staal, aluminium, kunststof) nauwkeurige producten voor allerlei toepassingen, bijvoorbeeld als onderdelen in de machine- & apparatenbouw of in de auto-industrie. De producten die je maakt hebben een hoge nauwkeurigheid en afwerking.

Je kan bij veel verschillende bedrijven werken: het ene bedrijf maakt grote producten en een ander bedrijf weer kleine onderdelen. Bij het ene bedrijf worden van veel verschillende producten maar één enkel product gemaakt, bij een ander bedrijf maak je meerdere series.

Je kan op de website van de verschillende lidbedrijven zien wat ze zoal maken

niv. 2 Opleiding verspaner

Tijdens de 2-jarige opleiding verspaner krijg je de basistechnieken aangeleerd om de producten met behulp van verschillende technieken te vervaardigen. Denk hierbij aan technieken zoals zagen, schroefdraad maken, draaien en frezen.

Natuurlijk krijg je van de verschillende technieken ook de bijbehorende theorie aangeboden zoals materialenkennis, gereedschappenleer en krijg je VCA (veiligheid). Tijdens de theorie-dag krijg je ook onder andere:

De niv2 opleiding constructiewerker is een tweejarige opleiding. Gedurende deze twee jaar krijg je elke schoolweek één dag ondersteunende theorie en één dag praktijkopleiding in de Metaalhal van het Koning Willem I College. Je bent tijdens de schoolweken dus drie dagen op jouw leerbedrijf.

Je hebt een VMBO diploma basisberoepsgerichte leerweg nodig om met de opleiding te starten.

Het leerbedrijf moet erkend zijn of willen worden voor de betreffende opleiding. Neem contact op met stichting MVM als je vragen over hebt over een bedrijf of nog geen bedrijf hebt gevonden.

Na het behalen van een diploma verspaner kan je doorstromen naar de niveau 3 BBL-opleiding Allround precisie verspaner.

meld je direct aan voor meer informatie